Blog Page

Ingyenes ajánlatkérés

admin

Kedves Látogatóink!

Amennyiben érdeklődnek valamilyen szolgálatatásunk iránt és szeretnének egy ingyenes, kötelezettségektől mentes előzetes ajánlatot kapni a várható költségekről, akkor nincs más dolguk mint kitölteni az alábbi sorokat és elküldeni nekünk.

Természetesen ahogy a leírásban is szerepel ez csak egy előzetes kalkuláció, mivel a tényleges hivatalos árajánlatunkat minden esetben a helyszín teljes felmérése és megtekintése után áll módunkban elkészíteni.

Megtekintés nélkül csak előzetes ajánlatot áll módunkban adni, mellyel a költségek nagyságrendileg kalkulálhatók, de azok nem minősülnek konkrét ajánlattételnek.

Kérjük, hogyha valamilyen speciális igénye van (pl. nagy igénybevétel, csiszolás javítással, extra szín, stb.) akkor azt feltétlen tüntesse fel a megjegyzés rovatban, mert ezek a paraméterek nagyban befolyásolják az árkalkulációkat.

A megfelelően kitöltött kérésekre a lehető leghamarabb választ fogunk küldeni Önnek!

 

Ajánljon minket ismerőseinek!

admin

Kedves Látogatónk!

 

Ajánljon minket ismerőseinek!

Most ajándékot kap érte!

Ha elégedett volt szolgáltatásunkkal, melyet Önnek nyújtottunk kérjük, hogy ajánljon minket ismerőseinek.

Gondolja végig!

Van olyan ismerőse, aki felújítaná ingatlanát, vagy ingatlant vásárolt és átalakítaná, esetleg eladná és szeretné előtte kicsit felújítani?

Ha igen, kérjük, ne legyen rest és jussunk eszébe!

Az ajánlás mindenki számára előnyös, mi is és ismerőse is hálás lesz Önnek.

Mi nyerünk egy újabb elégedett ügyfelet, ismerőse pedig találkozik egy korrekt és felkészült szolgáltatóval!

Önnek pedig kézzel fogható hasznos ajándékkal háláljuk meg, hogy eszébe jutottunk.

Nincs más dolga, mint kitölteni az ajánlólapot, ráírni az Ön és ismerőse nevét valamint telefonszámát és ezt egyszerűen elküldenie nekünk.

Mihelyt az ajánlott ismerősével megállapodást kötünk, már aznap keresni fogjuk az ajándék részletei miatt.

Az ajánlás nincs korlátozva sem időben, sem darabszámban.

Minél több embernek ajánl minket annál többször jut hozzá az értékes ajándékhoz.

Kezdje el még ma!

Ajánlólap a tovább után!

Read More →

Lépcső felújítás , lépcső csiszolás- Budapesten és Gödöllőn valamint környékén

admin

Kedves Látogatóink!

A tavasz közeledtével ismét aktuálissá válnak a házon belüli és a házon kívüli felújítási munkák.

A lakóházak, családi házak, üdülők ékességei a tömör fa lépcsők. Sajnos azonban a használat közben ezek a lépcsők gyakran megkopnak, sajnálatos esetben megsérülnek és így elvesztik a régi fényüket.

Szerencsére cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik az ilyen lépcsők felújításában, csiszolásában és gyors megoldást kínál Önöknek a felújításra.

Egy ingyenes felmérés és helyszíni tanácsadás után árajánlatot adunk Önnek, mely szintén ingyenes. A felmerülő kérdésekre készséggel válaszolunk, majd az árajánlat elfogadása után a T. Megrendelőnek legalkalmasabb időpontban megkezdjük a felújítást.

Miért válasszon minket?

Néhány ér mellettünk:

 • Gyorsan és a lehető legújabb technológiákkal dolgozunk.
 • Teljes körű felújítást kínálunk a lépcsőfoktól a korlátig.
 • Nagy tapasztalattal rendelkezünk a faanyagok csiszolása, lakkozása területén.
 • Rendelkezünk a megfelelő csiszoló- és marógépekkel egy ilyen felújítás elvégzéséhez.

Beszéljenek helyettünk inkább a képek. Kérem tekintsék meg a legújabb lépcsőfelújításainkról készült képsorokat.

Kérdés esetén pedig forduljanak hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

 

A felújítás menetéről a Tovább után olvashatnak még.

Read More →

Ausztria – Burgenland – Bécs

admin

Minden kedves Ausztriából olvasó látogatónk figyelmébe!

Szolgáltatásainkat Ausztria területén is igénybe tudják venni. Áraink sokkal mérsékeltebbek mint kinti kollégáink árai, ezért érdemesebb velünk dolgoztatni.

Miért fizetne 10-15 EUR/m2-t egy laminált parketta lerakásáért mikor cégünktől minimum ugyan azt, vagy jobb minőségű munkát kaphat már 700Ft/m2+ÁFA áron is. Az utazás költsége 90Ft/km 120 Ft/km, de még így is messze alatta vagyunk a kinti áraknak.

Egy esetleges garanciális probléma esetén pedig sokkal gyorsabban és könnyebben szót tudunk egymással érteni.

A Tovább után egy konkrét példán láthatják az óriási különbségeket.

Read More →

Termékbemutató

admin

Elindult termékbemutató oldalunk!

Felújítás előtt olvassák át rövid tájékoztató sorainkat az egyes meleg-burkolat típusokról, hogy könnyebben el tudják dönteni melyik felel meg a legjobban igényeiknek.

Leírásainkat hamarosan képekkel bővítjük.

Bármilyen burkolattal kapcsolatos kérés esetén forduljanak hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

Ipari parkettákról

admin

Ipari parketta
A hagyományos parketta méretre vágása során keletkező parkettamaradék élére állított elemeinek összeragasztásával készülő táblásított parketta típus. Felülete nem egyenletes, ezt a csiszolás során egyenlítik ki, majd lakkozzák. Mintázata és színezete nagyon változatos, nagy forgalmú, erős igénybevételnek kitett helyiségek masszív burkolata.
Régebben elterjedten alkalmazták ipari létesítményekben ezt a parketta típust, ahol sokszor felújítható, hosszú élettartalmú fa padlóra volt szükség. Később a lakberendezők is felismerték ebben a valódi fából készült, dekoratív megjelenésű padlóburkolatban rejlő lehetőségeket, így napjainkban az ipari parketta immár exkluzív lakóterek padlózataként éli reneszánszát, közkedvelt díszítő eleme lett közösségi tereknek, iskoláknak, éttermeknek, múzeumoknak.

Jellemzői:

Európai és egzotikus fafajtákból készül. A trópusi fák gyönyörű színvilága, és a lerakási minták kreatív variálhatósága egészen egyedi, különleges hatást eredményez. Mivel csappal és núttal nem rendelkeznek, így teljes magasságukban csiszolhatóak, felújíthatóak (8-10 alkalommal)
Táblásított mérete: 160 * 300 * 22 mm, esetleg 300 * 300 * 23 mm.
Felépítéséből adódóan erős igénybevételnek kitett, nagy forgalmú helyiségek masszív burkolatának kialakítására kiválóan alkalmas.
Az élkötegelt parkettát leggyakrabban tölgyből készítik, egyfajta minőségben kapható, az egyes elemeket gazdag színváltozatosság jellemzi, azonban keskeny elemméretéből adódóan mégis tetszetős, homogén felületet alkot.
Egyedi és divatos összképet biztosít
Szinte bárhol felhasználható, legyen szó sportlétesítményekről, múzeumokról, éttermekről, bárokról, középületekről, modern lakásokról.
Sok helyen dekoratív hatása miatt, kisebb lakásokban is vidám, a természetes fa színeit produkáló padlót kaphatunk. A legalacsonyabb árkategóriát képezi, viszont tartósságában megegyezik a nagyobb méretű csaphornyos, hagyományos parkettával. Mi dönthetjük el, hogy lakozzuk vagy olajozzuk e a felületet.
Ápolása megegyezik a többi valódi fa parkettákkal, bõ vízzel ne mossa fel, illetve használjon speciális parketta tisztítószereket.
Az ipari parketta viszonylag kisméretű, (pl. 250-350x20x15-22 mm) elemekből épül fel, amelyeket ragasztószalaggal táblásítanak pl. 280x280mm-es méretre. Lerakása a hagyományos parkettához hasonlóan az aljzathoz ragasztva történik. Telepíthető egyszerűen táblánként, vagy akár az egyes elemek különböző mintákba való rendezésével is.

Vastagsága miatt (20-23mm) padlófûtés esetén nem alkalmazható!!!

 

Csaphornyos parkettákról

admin

Csaphornyos (hagyományos) parketta

Az egyik legismertebb burkolatfajta, csaphornyos parkettalécekből áll. A csap és horony precíz élmegmunkálása pontos, hézagmentes illesztést eredményez, a léceket pedig változatos mintákban lehet lerakni.

A fa padlóburkolatok klasszikus, legismertebb formája, melyet a kisebb méretek a fa takarékosabb felhasználása és a nevében is szereplő kialakítása jellemez.

A legrégebbi használatban lévő parketta típus, melyet köszönhet stabilitásának, illetve tartósságának, s nem utolsó sorban a leglátványosabb kiegészítője lehet egy helyiségnek.

Az igényes, és hibátlan lerakásához, szakemberre van szükség. Több hazai gyártó is készít csaphornyos parkettát; adott méretekben, az ISO 9002 szerint minõségbiztosítottak. Az egyes léceket erezetrajzolatuk alapján, különbözõ osztályba sorolják.

 1. Natúr (egyöntetû)
 2. Csíkos
 3. Rusztikus (tarka)
 4. Osztályon kívüli (anyag és géphiba elõfordulhat)

A minõségi osztályokba sorolt parketták között méretkülönbség nincs, csak esztétikailag különböznek egymástól.

Méretek

Szélesség: 45-50-55-60-65-70mm

Hossz: 200-250-300-350-400-450-500mm

A hosszúsági méretugrás 500mm. Az e feletti méreteket nevezzük svédpadlónak is.

Vastagság: 22mm

(Néha elõfordulhat 15mm és 10mm vastagságú változat is)

Fafajták:

tölgy, bükk, kõris, akác, cser, cseresznye, dió, juhar, gõzölt akác, gõzölt bükk, egyéb…

A csaphornyos parkettát, vagy hétköznapi nevén hagyományos parkettát azok számára ajánljuk, akik nem érik be a manapság oly divatos laminált padlóval, illetve, hanem hosszú távon gondolkoznak, és úgy gondolják, hogy még mindig ez a padlóburkolatok örök klasszikusa. Igényes és az extrém igénybevételt is kiválóan bírják. Kiválóan alkalmas lakószobák, elõterek, irodák, nagy igénybevételû sportcsarnokok, bemutatótermek burkolására. A valódi fa az egyetlen olyan anyag, ami felhasználása során is élettel teli marad, és nem megy ki a divatból. A valódi fa harmóniát sugározva otthonná változtatja a lakását.

Hasznos tanács, hogy ne várja meg, míg a használat során már a parketta is megkopik. Hosszabb életű lesz a padló burkolat, ha már a parketta lakk kopása után hozzálátunk a felújításának! Soha ne mossa fel bő vízzel!

Mivel teljes egészében keményfából, illetve egzotikus fából készül (22mm vastagságban), ezért padlófűtés esetén nem alkalmazható!!!

 

Laminált parkettákról

admin

LAMINÁLT  parkettákról:

A rétegezési eljárással készülő laminált padlónak a felépítése több, mint 90%-ban fa. Felső rétegén különböző kopásállóságú melamingyanta felület található. Alatta egy  dekorréteg, ami a mintázatát adja a burkolatnak. Ezek hordozó anyaga (MDF, HDF)  Utolsó egyben alsó rétege a hátlap (HPL, CPL). Vastagsága 6-12 mm között van. Padlófűtés mellett is alkalmazható burkolatként. Változatos színük és mintázatuk miatt egyre népszerűbbek otthonainkban.   A laminált padló felső rétegének köszönhetően felülete nem szívja magába a koszt, tisztítása egyszerű.

A laminált padló fektetése viszonylag egyszerű feladat. További jó tulajdonsága, hogy a lapok minőségének megfelelően ellenállnak  kopásnak és a karcolásoknak. Készítenek  impregnált változatot,  ezzel alkalmassá téve a nedves helységek burkolataként.

Laminált padló burkolatok a kilencvenes évek elején jelentek meg. Majd  egyre népszerűbb lett. Mai napig töretlen a fejlődése. Sikere az egyszerű és jól automatizált gyártásnak, és a tömegtermelés kedvező hatásaiból következő kedvező árának köszönheti.
A kezdeti gyermekbetegségeit, elsősorban a gyakran megkérdőjelezhető minőségét mára jórészt kinőtte, minőségi szabványrendszer bevezetésének köszönhetően, amely megfelelő követelményeket támaszt a termékkel szemben. A laminált padlót, vagy ismertebb,  hétköznapi nevén laminált parkettát, eleinte szinte csak kiállításokon használták, mivel alkalmazásával nagy felület burkolása gyorsan megoldható.

Főbb jellemzők:

 • Felületük ellenálló, nem hagy rajta nyomot a cigarettaparázs, kopórétegük karc- és kopásálló.
 • Vékony szerkezete miatt kiváló padlófűtéses helységbe.
 • Rengeteg szín és minta választék, melyekkel egységes felület varázsolható.
 • 3D felületkezeléssel, erezetnyomással teszik élethűbbé.
 • A laminált padlólapok illesztése pontos, így nem keletkeznek hézagok.
 • Egyes termékek vizes helységekben is használhatók.
 • Jelentős igénybevételű helyeken is alkalmazható.
 • Felújítási munkáknál kis rétegvastagsága miatt sokszor előnyös.
 • Lerakás után azonnal használható.

A laminált padlók háromféle módon kapcsolódhatnak egymáshoz:

 • Ragasztással
 • Pattintó klikk rendszerrel
 • Billenő klikk rendszerrel

Manapság  legjobban a ragasztó nélküli klikkes rendszerek terjedtek el. Az új technologiával gyártott laminált padló lapok lerakhatósága lényegesen felgyorsult

 

 

A vásárlás előtt célszerű két dolgot figyelembe venni: vastagság, kopásállóság

1. A laminált padlók különböző vastagságban kaphatóak, az alábbi táblázat segítséget ad.

Vastagság (mm) Javasolt felhasználási terület
6 mm vastagságú laminált padló Hálószoba, kis forgalmú terek, helységek
7 mm vastagságú laminált padló Nappali, előszoba
8 mm vastagságú laminált padló Kis forgalmú üzlethelységek, irodák
8,5 mm vastagságú laminált padló Közepes igénybevételű közösségi helységek
12 mm vastagságú laminált padló Nagy forgalmú irodák, üzlethelységek

2. A forgalomba kerülő laminált padlóburkoló panelek kopásállósága különböző. Az alábbi táblázat segítséget ad.

Kopásállóság Javasolt felhasználási terület
31-es keménységű laminált padló Lakás, kis forgalmú iroda, üzlethelység padlójára ajánljuk
32-es keménységű laminált padló Nagyobb üzlet, iroda, és esetleg szálláshelyek padlójára ajánljuk.
32< -es keménységű laminált padló Bevásárlóközpont, iskola, vendéglátóhely, táncterem, jelentős igénybevételnek kitett terem

 

Padló tisztítása

A padló kezelése egyszerű. Csak egy dologra kell figyelni: A törlő ruha ne legyen nagyon vizes, mert a nedvesség behatolhat a fugákba, melyek nincsenek védőbevonattal ellátva. Ez a padló „megduzzadásához”, felpúposodásához vezethet.

A felület karbantartást nem igényel. Sem viaszra, sem padlófényezőre nincs szükség.

 

Fontos!!! A laminált padló felületét csiszolni tilos!

 


A szalagparkettáról

admin

A szalagparketta háromrétegű, ragasztott szerkezetű, környezetbarát, úsztatott eljárással fektethető készparketta. Felső rétege kb. 3,5 mm vastag színfaborítás, amelyet két hordozóréteg tart. A szalagparketta felülete hét rétegben készül, lerakás után azonnal használatba vehető kész burkolat.

Jellemzői

 • A szalagparketta higiénikus és esztétikus faburkolat. Választását egészségügyi okok is indokolhatják. Az allergiát okozó poratkák nem tudnak megülni benne, mint a textil burkolóanyagokban.
 • Statikus feltöltődésre nem hajlamos, továbbá könnyen tisztán tartható.
 • Ellenállóak a klimatikus változásokkal szemben, s kevésbé hajlamosak a vetemedésre a szalagparketták.
 • A szalagparketta többször csiszolhatók, felújíthatók, így akár hosszú évtizedeken keresztül élvezhetjük a természet szépségét a környezetünkben.
 • A parketta felülete UV lakkal vagy olajjal kezelt, amely lerakás után azonnali használatra teszi alkalmassá. A padló azon részét, amelyen járunk, úgynevezett kopórétegnek hívjuk. Ez készül 3 soros, 2 soros és 1 soros osztatlan mintázattal.
 • Lerakásuk gyors és gazdaságos, ragasztás nélkül, pattintással történik.
 • Előnye az optimális stabilitás, a viszonylag csekély 14-20 mm-es vastagság, az egyszerű lerakhatóság és a gyári felületkezelés.
 • Hátránya, hogy a szalagparketta járófelületét alkotó réteg viszonylag vékony, ezért csak néhányszori csiszolást tesz lehetővé.
 • Kíméletes használat és gondos ápolás mellett még az ilyen szalagparketta fapadlók is hosszú időre szóló burkolatoknak számítanak.

A szalagparketta bárhol felhasználható, mivel tömör keményfa a felső rétege. Egyes szalagparketta típusok tornatermek, sportpályák padlózatának készítésére is alkalmasak.

A szalagparketta felülete porszívóval, vagy erősen kicsavart nedves ruhával könnyedén tisztítható. A kész burkolatok rendszeres ápolással és a relatív légnedvesség szinten tartásával hosszú távon nyújtanak hangulatos, természet közeli környezetet.

A szalagparketta nem tömör fából, hanem három rétegben összeragasztott, hosszú szálakból áll. Felületük lakkozott, a lécek élei csaphornyosan kialakítottak, illetve manapság már igen elterjedt a klikk-rendszer is, aminek köszönhetően ragasztó nélkül tudjuk összeilleszteni a szalagparketta lapokat, illetve könnyen fel is tudjuk szedni.

A precíz élmegmunkálásnak köszönhetően, olyan pontosan illeszthetőek egymáshoz, hogy a padló felülete semmiféle utómegmunkálást nem igényel. A készparkettákat általában “úsztatva”, csak egymáshoz kapcsolva, és nem az aljzatra szokás ragasztani; viszont padlófűtéses helyiségben a teljes felületével az aljzatra kell rögzíteni.

 • A szalagparkettáknál is fontos az aljzat minősége, 2 méteren legfeljebb 2 mm szintkülönbség megengedett. Ettől eltérő esetben, kiegyenlítést kell végezni.
 • A munkálat megkezdése előtt az aljzatra, 10 cm-es átfedésekkel párazáró-fóliát kell leteríteni.
 • A léceket, a beeső fény irányába kezdjük el rakni. Ha régi padlóra helyezzük fel, a készparketta száliránya merőleges legyen a falak mentén. A sor végén lévő beszabott darabot, behúzó szerszám segítségével üssük a helyére. A faipari diszperziós ragasztót (csap- és nútragasztó) a lécek hornyába kell nyomnunk, és az esetleges kitüremkedett részét azonnal, vizes ronggyal töröljük le.
 • A szalagparketta szélén, a fal mellett használjunk ékeket.

Mivel a szalagparketta felülete gyárilag lakkozott, a lefektetést követően használatba vehető, utánlakkozást nem igényel. FELMOSNI TILOS!
Amennyiben a szalagparketta gyári lakkrétege megkopott, a felületét finom szemcsézetű csiszolópapírral, hosszirányban csiszoljuk át, majd portalanítás után, többször, vékonyan átlakkozhatjuk. Ezt megelőzően azonban, ajánlatos próbalakkozást végezni, és csak akkor lássunk a teljes felület átvonásához, ha az új lakkréteg tapadása megfelelő, és a szalagparkettán elszíneződést nem tapasztalunk. Átlakkozáshoz többnyire az oldószeres lakkok ajánlottak.

A szalagparketta-burkolatok hibáit többnyire a kedvezőtlen nedvességi viszonyok okozzák: Felpúposodhat, vagy idővel összeszáradhat, hézagossá válhat. Ezen hibák elkerülése végett keresse a termék megvásárlásakor a TERMÉKISMERTETŐT!

Kiválóan alkalmazható padlófűtés esetén is, de ekkor érdemes a szalagparkettát az aljzathoz ragasztani lerakásnál, nem csak „úsztatni”.

 

A hajópadlóról

admin

A hajópadló az egyik legrégebbi fa burkolóanyag, amely – többnyire csak a hosszanti oldalain – csaphornyos (árok-eresztékes) kivitelben készül. Színlapját és oldalait gyalulással, hátlapját általában fűrészeléssel alakítják ki.

Jellemző méretei (mm):

Vastagsága: 18 – 34 mm

Szélessége:  63 – 181 mm

Hossza: minimum 1500mm

A fenti vastagsági és szélességi tartományba tartozó hajópadló elemeket beltéri alkalmazásra (fűtött helyiségekhez) 9 ± 2% nedvességtartalommal szállítják. Egyéb felhasználási területekhez 17 ± 2% nedvességtartalom mellett, más gyártási méretekben készülnek a termékek. A megadott vastagságoktól megfelelő kialakítású csapok és hornyok esetén el lehet térni. Az elemek változó hosszúságban (ékcsapos toldással is) készülhetnek.

A hajópadló rusztikus, változatos megjelenése és kedvező ára miatt méltán népszerű termék. Jellemző felhasználási területét a háztartások jelentik.

A hajópadlót többnyire hagyományos módon, szegezéssel rögzítve párnafára, vagy közvetlenül födémgerendára fektetik. A szegezés lehet látható, vagy rejtett. Ha a burkolat nem régi típusú, salak vagy egyéb feltöltéssel készülő födémre kerül (a párnafák nincsenek beágyazva a legalább 10 cm – ideális esetben 15 – 20 cm vastag – feltöltésbe), akkor azokat a lépéshang továbbításának megakadályozására rugalmas, hanglágy, megfelelően terhelhető alátétekre kell helyezni.

A rejtett szegezéssel rögzített, kezeletlen hajópadló elemek szintkülönbségeit csiszolással lehet megszüntetni. Ezután következhet a beeresztés, festés, olajozás, viaszolás (vaxolás), viaszos olajjal vagy a benyomódásoknak ellenálló, megfelelően rugalmas lakkal végzett felületkezelés.